Wat is KVV?

KVV staat voor: 

Kant-en-klaar 
Vers 
Vlees

Alle ingrediënten die de hond nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst en daarna ingevroren.
Dit bekent dat u alleen de juiste hoeveelheid voor uw hond hoeft af te wegen en ontdooien.
Dit kan dan zo de voerbak in, waar uw viervoeter staat te wachten om aan te vallen.

Hoeveel voer ik per dag?

Bij Eerlijk Dierenvoer vinden wij dat elke hond anders is, en dus kijken we samen met u naar wat uw hond nodig heeft. Wij vragen of uw hond een allergie heeft, hoe actief de hond is en ga zo maar door. Daarnaast houden we altijd het gewicht in de gaten zodat uw hond niet te dik of te dun word. Uit al deze informatie maken wij samen met u een geschikt plan voor het menu van uw hond. Na enkele weken nemen wij weer contact met u op hoe het met de hond gaat en of alles naar wens is. Wilt u ook eens samen kijken wat we voor uw hond kunnen betekenen? Loop dan eens binnen of maak een afspraak.

Hoe voer ik vers vlees?

U bent er uit u wilt uw hond vers gaan voeren i.p.v. brokken, maar waar moet u beginnen en hoe pakt u dat nou eigenlijk aan? Wij leggen het u stapsgewijs uit vanaf het bestellen tot aan de voerbak hoe het in elkaar zit, en binnen een mum van tijd weet u hoe het werkt.

Stap 1 – Het bestellen van KVV

U kunt via www.eerlijkdierenvoer.nl  eenvoudig verschillende soorten KVV kiezen die het beste bij u en uw hond passen. Vindt u het lastig om een keuze te maken kunt u uiteraard ook e-mailen of in ons afhaalpunt in Ede langs komen. Nadat u de bestelling geplaatst heeft, kunt u op afspraak uw bestelling ophalen bij ons afhaalpunt.

Stap 2 – Verwerken van het voer

Nadat u het voer heeft opgehaald is het belangrijk om als uw hond een bepaalde hoeveelheid meer of minder dan een kilo eet, dit meteen klaar te maken. Dit doe je als volgt :

  1. Snijdt de KVV in de porties die uw hond nodig heeft, dus bijvoorbeeld 750gram per dag, verdeelt u in 3 porties van ongeveer 250 gram per maaltijd.
  2. De plakken stopt u per maaltijd in een diepvries zakje en u bewaart deze in de vriezer. Let op: als u de KVV slecht kan snijden laat het dan gedeeltelijk ontdooien zodat u er makkelijker door heen kunt snijden.

Stap 3 – Het geven van KVV

Haal de avond van tevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in de koelkast om te ontdooien. Let op: U doet de KVV altijd in een plastic bakje, er komt namelijk vocht van het vlees af wat de hond ook mag hebben en dit heeft u liever niet in je koeling liggen. Voordat u de maaltijd geeft, laat u deze even op temperatuur komen buiten de koelkast. Dit hoeft niet perse, maar is voor veel honden prettiger.

KVV blijft over het algemeen 1 à 2 dagen houdbaar in de koeling, in een afgesloten plastic container.

Waarom vers vlees voeren?

We krijgen vaak de vraag: hoe weet ik nou welk voer het beste voor mijn hond is?
Dit is een goede vraag en dat is voor elke hond anders. Wel zien wij dat gezonde honden, maar ook honden met een slechte vacht, slechte ontlasting of met medische klachten altijd beter reageren op vers vlees. Wij denken dat dit komt doordat er in alle producten in onze winkel geen gluten, suiker en kunstmatige toevoegingen zijn. Dit is vaak de bron van irritatie in het hondenlichaam. 

Het belangrijkste is dat we altijd blijven kijken naar waar de hond het goed op doet. Vers vlees heeft vele voordelen voor de hond :

  • Het word beter verteert door het lichaam omdat het lichaam bijna alles uit de voeding opneemt. Dit geeft ook als resultaat dat de hond veel minder ontlasting heeft, en de ontlasting ook compacter is.
  • Veel honden vinden vlees erg lekker zelfs de lastige eters kunnen hun geluk vaak niet op.
  • Vers vlees bevat goede bacteriën die goed zijn voor de darmflora van de hond en dit kan er voor zorgen dat de weerstand van de hond sterk word waardoor hij minder vatbaar is voor ziektes is.
  • De hond krijgt weinig tot geen tandplak, dit zorgt voor wittere tanden en een frisse adem.
  • Minder medische klachten: Bij veel honden met medische klachten zien we dat deze klachten minder worden, en vaak zelfs verdwijnen. Honden die vanaf pup op een goede KVV staan hoeven daardoor ook minder snel naar een dierenarts toe wat ook weer in de kosten scheelt.

Al met al zien wij dat als de hond op vers vlees staat beter in hun vacht zitten, en een betere gezondheid hebbe. Dit is voor ons genoeg motivatie om u zo goed mogelijk te helpen met uw zoektocht binnen vers vlees. Heeft u vragen stel ze ons gerust info@eerlijkdierenvoer.nl.